Seuran jäsen ja sielu Margareta Segersven rekiajelulla.

Suomen Vaunuhistoriallinen Seura ry

Hallitus:

Heidi Sinda, puheenjohtaja, seuran ja hallituksen johto, Urjala

Agrologi AMK. Heidi on Suomen menestyneimpiä valjakkoajajia, mm. MM-joukkuehopeaa 2002 Ranskassa. Heidi on SRL:n koulutuomari, esteratamestari ja valjakkoajon aluevalmentaja. Hän on kouluttanut satoja hevosia ajoon. Kaiken tämän lisäksi löytyy aikaa myös tanssimiseen.  Hidas valssi ja fusku ovat suosikkitanssit. Heidi on Helsingin Ruskeasuon tallien kasvatti, joka jo junioriaikana edusti Suomea kouluratsastuksessa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän opiskeli Mustialan maatalousoppilaitoksessa.

Heidi on hevostalousyrittäjä ja on tarjonnut esi-isiensä maille perustamassaan Hessi-tallissa Urjalassa reilun 20 vuoden ajan koulutusta ja valmennusta sekä erilaisia hevoselämyksiä mm. hääkyydityksiä. Hän myös tuo maahan sekä myy valjakkoajoon valjaita ja alan varusteita maneesi-myymälässään. Tyttären myötä on myös vikellys tullut toimintaan mukaan. Heidi on osallistunut hevosilla elokuvien tekoon ja jopa rockvideoihin.

Häneltä löytyy mm. mummolan Victoria-vaunut ja trillat, jotka ovat yhä ajokuntoisia, kuten myös useat vanhat reet. Suurin osa ajokalustosta on kuitenkin uudempaa tuotantoa.

Petri Luoto, sihteeri, tiedotusvastaava (suomen kieli), Porvoo

Koulutukseltaan insinööri. Suurin osa työhistoriasta on liittynyt pankkien IT ratkaisuihin, kuten tietoliikenteen, turvaratkaisujen ja Cash Management -järjestelmien kehitykseen.

Pääasiallinen harrastus jo 30v ajalta on liittynyt hevosiin. Tällä hetkellä perheellä on kaksi omaa hevosta. Jos ei itse ole selässä tai ajamassa, niin tyttären hevosharrastuksen vuoksi "hevostelu" on kuitenkin päivittäistä. Hän on ollut myös paikallisen ratsastusseuran, Porvoon Mustangin puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä yhteensä kymmenisen vuotta. Myös Nordean ratsastuskerhon hallituksen jäsenenä Petri on ollut useita vuosia.

Sikäli kun hevosharrastukselta aikaa jää, se kuluu kesäisin mökkeillessä tai purjehtiessa perheen matkaveneellä. Naapurimaidenkin satamat ovat tulleet tutuiksi, pisimmillään Riikaa myöten. Muita harrastuksia ovat elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi. Seuran Perinnerekisteri on Petrin omaa tuotantoa.

Käytettävissä olevaa ajokalustoa on tällä hetkellä puiset heinäkärryt, kirkko- ja parireet, sekä maratonvaunut.

Axel Cedercreutz, varapuheenjohtaja, avustusvastaava, Helsinki

Diplomi-insinööri Axel Cedercreutzin harrastuksiin kuuluvat sukukartano Köyliön Vanhakartanon lisäksi golf ja bridge.

Hänen viestinsä jäsenille on: ”Toivon, että pystymme säilyttämään vaunut ja reet, jotka vielä ovat tallessa Suomessa. Erikoista vaunuissamme on se, että niiden kultakausi ajoittuu aikaan, jolloin Suomi oli osa Venäjää. Yhdistyksemme tavoite on muodostaa yhteinen foorumi kaikille vaunujen ja rekien ystäville. Jäseneltä emme edellytä vaunujen omistamista, vaan kiinnostusta historiaan ja vaunukulttuuriin”. Ruotsin vaunuhistoriallisen seuran jäsen.

Margareta Segersven, arkistointivastaava, Siuntio

Agronomi, seuran kunniajäsen, Sjundbyn kartano
Monipuolinen hevoskiinnostus eli ratsastus, hevoskasvatus ja -jalostus sekä vanhat kiesit.
Aktiivinen useassa hevosiin liittyvissä järjestöissä ja yhteyshenkilömme Ruotsin vaunuhistorialliseen seuraan. Hänen harrastuksiaan ovat hevosvalokuvaus, hevosvaunut, kulttuurihistoria, museotoiminta sekä arkistotutkimus. Ruotsin vaunuhistoriallisen seuran jäsen.

Isabella Salenius, tiedotusvastaava (ruotsin kieli) ja ulkomaan kirjeenvaihto, Kirkkonummi

Ekonomi Isabella Salenius vaalii sukukartanoaan Oitbackaa, missä on vaunumuseo, jonka kalustoon kuuluu esi-isien alkuperäisessä kunnossa olevia vanhoja vaunuja, rekiä ja valjaita. Ruotsin vaunuhistoriallisen seuran jäsen.

Jocce Jönsson, rahastonhoitaja, ulkoasuvastaava, Hattula

jocce.jonsson(at)ylikartano.fi  |  www.ylikartano.fi

Maanviljelijä, kasvanut maatilalla, missä oli hevosia ja vaunuja. Omia hevosia on ollut 80-luvulta asti. Hevosten lisäksi on myös purjehdus ollut elämänmittainen harrastus ja kilpailuissa mm. Ruotsin mestaruuskilpailujen ykkönen Louhi-luokassa. Tilan kotimuseossa on noin 1500 luetteloitua esinettä. Lisäksi tallin ylisillä on sekä ajokuntoista että museaalisessa kunnossa olevaa hevosvetoista ajokalustoa. Ruotsin vaunuhistoriallisen seuran ja Carriage Association of American jäsen. 


Toiminnantarkastaja:
Ernst Knape